Om Kambodsja


Kambodsja – informasjon om landet.

mcambodEt land i Sørøst-Asia. Det grenser til Thailand i vest og nordvest, Laos i nord, Vietnam i øst og sørøst, og Siambukten i sør. Kambodsja dekker et areal på ca. 181 035 km², og har en befolkning på om lag 14,8 millioner hvor 70% er under 20år.  Hovedstad er Phnom Penh.  

Kambodsjas historie er preget av indre og ytre konflikter. Landet har gått fra å være hovedsete i Sørøst-Asias mektigste imperium til å være på grensen til utslettelse. I dag er landet fortsatt preget av borgerkrigen på 1970-tallet, da Pol Pot overtok makten ble nesten 1/4 av befolkningen drept, og Røde Khmers herjinger har satt dype spor i den kambodsjanske folkesjelen.

Selv om Kambodsja er et land rikt på naturressurser, har tiår med krig og interne konflikter gjort landet til et av verdens fattigste

ARBEIDSFORHOLD.

En vanlig arbeiderlønn for en industriarbeider er 100 USD i måneden. De fleste som jobber er barn som har blitt tvunget ut i jobb etter grunnskolen.  En industriarbeider i Kambodsja jobber ofte opptil 16-18timer hver dag. Grunnet billig arbeidskraft har flere internasjonale selskaper som produserer klær valgt å flytte produksjon sin fra Kina til Kambodsja. På disse tekstilfabrikkene har det vært flere eksempler på farlige arbeidsforhold, blant annet i 2010 døde 29 arbidere i  en brann på en fabrikk. I 2011 ble 50 arbeidere skadd i en eksplosjonsulykke i en fabrikk der selskapet produserte klær for en anerkjent internasjonal klesprodusent . Minst to døde i panikken som oppsto. I november 2012 døde 112 arbeiere under en brann på Tazreen Fashion-fabrikken. Den produserte også for også for en anerkjent internasjonal produsent.