Sykler Lindesnes – Nordkapp med 0,- i budsjett

mms_img-517539421mms_img-1976379567

Mitt navn er Jon-Øivind Holth, jeg er styreleder i Cambodia Work And Student Society (CWASS). I fjor høst og i vinter var jeg i Kambodsja hvor jeg fikk lære mye om forholdene Kambodsjanere lever under, samt at jeg drev med noe frivillig arbeid. Under dette oppholdet ble jeg inspirert til å fortsette å hjelpe mennesker i Kambodsja. Jeg bestemte meg derfor for å satse alt jeg har for å kunne bygge en organisasjon som kan bedre rettighetene til arbeidere og studenter. Etter at jeg kom hjem har jeg arbeidet med oppstarten av organisasjon, CWASS, for å bidra i Kambodsja på den måten jeg mener er mest hensiktsmessig. For å få økonomiske midler til å finansiere dette har jeg forsøkt å selge leiligheten min. Dette har tatt noe lenger til enn hva jeg først antok. Jeg har derfor i mellomtiden valgt å gjøre noe annerledes og spennende for å fronte organisasjonen og det arbeidet jeg vil nedlegge i Kambodsja.

Jeg har derfor bestemt meg for å sykle Lindesnes – Nordkapp, med 0,- i budsjett. Jeg ønsker å dokumentere dette gjennom å lage en videodagbok og oppsøke lokalmedia langs ruta. Jeg har svært lite, eller ingen erfaring fra sykkelsete og vil tro jeg vil nå Guinness rekordbokmed de tynneste bena som har syklet denne distansen noen sinne. Dette mener jeg vil gjøre videodagboken ennå mer spennende å følge, samtidig som det vil vise min vilje, og oppofrelse for situasjonen i Kambodsja.

Jeg vil starte fra Lindesnes lørdag 5. juli kl 12.00 og kan ikke sette noen tidsfrist for når jeg skal nå Nordkapp. For å livnære meg langs turen kommer jeg til å banke dører for å spørre om å få et måltid eller en matpakke, oppsøke butikker nær stenge tid for å høre om de har noe de skal kaste eller drive med ”dumpsterdiving”. Målet mitt er å få solgt flest mulige fadderordninger som jeg vil arbeide med både gjennom vår facebookside, mennesker jeg møter og som jeg vil fortelle om gjennom videodagboken. Jeg vil også oppsøke torgplasser, hvor jeg vil sitte med en kopp å tigge både til inntjening for organisasjonen og for å vise mitt standpunkt i forhold til tiggeforbud i Norge.

Når turen er avsluttet vil jeg reise til Kambodsja for å starte oppbygningen av et arbeider- og studentsamfunn. Dette vil jeg dokumentere gjennom å lage en dokumentarfilm som både følger mitt arbeid med oppbygningen av organisasjonen i Kambodsja, samtidig som jeg vil leve under samme forhold som Kambodsjaner flest, noe som tilsvarer ca 100 dollar i måneden.

2 kommentarer til “Sykler Lindesnes – Nordkapp med 0,- i budsjett”

  1. Da er bilde fra Grimstad og en liten kommentar publisert på Facebook, på Bobilgruppa. Håper at det vil gi deg litt hjelp på turen. Håper frokosten smakte.
    Lisbeth og Tor

Det er stengt for kommentarer.